vrijdag 15 februari 2013

Mijn eerste Blog

Mijn eerste Blog aangemaakt.

Zo mijn Blog aangemaakt. Nu eens kijken hoe alles werkt. In dit Blog wil ik vooral mijn ervaringen over vogels en andere zaken uit de natuur delen. Opzet hoe of wat weet ik nog niet precies.
Maar de eerste opzet is er. Vooral  vogels hebben mijn aandacht. Niet eens zozeer zeldzame soorten maar meer het gedrag, broedsel en voorkomen van alles vogelsoorten in Nederland genieten mijn aandacht. In principe tracht ik alles met de fiets te doen. je hoort en ziet dan veel meer. Het is niet altijd mogelijk en dus soms ook maar de auto om wat verder weg vogels te kijken.
Sinds 2 jaar woonachtig in Zutphen (GlD) na een 20 jaar in Flevoland door gebracht te hebben. veel gebieden in mijn nieuwe omgeving ben ik nog steeds aan het verkennen. Vandaar ook de deelname aan b.v. het Atlasproject van SOVON.  Sinds kort ook een nieuwe foto toestel aangeschaft Canon SX50 HS. Ik moet nog leren goede foto,s te maken met het nieuwe toestel.
Grote Zilverreiger, Casmerodius albus ( Zutphen 2013)

Dus naast het vogels kijken probeer ik ook zoveel mogelijk plaatjes van vogels vast te leggen. Deze zullen niet allemaal kwalitatief top foto,s zijn maar mij gaat het vooral om de beleving zoals b.v. een Grote Zilverreiger in een slootje tegen komen of een rustende Buizerd in een boom zoals de foto onder.

Buizerd, Buteo buteo ( Lochem 2013)

Dus de eerste opzet is er. Wordt vervolgt...Geen opmerkingen:

Een reactie posten