dinsdag 12 maart 2013

Kleine aanpassing blog/wat kiekjes uit Zeewolde


Het blog vandaag iets aangepast qua lay-out. Ook wat foto,s aangepast.
Het gaat me nu wat meer naar de zin lijken. Nu hier en daar wat de teksten aanpassen en wat gadgets toevoegen. Maar nu weer over de vogels.

Scholekster, Hacematopus ostralegus (Zeewolde11032013)


Op 11 maart bracht ik een bezoek aan mijn dochter. Ik rij dan meestal langs het randmeer Wolderwijd waar al enige jaren krooneenden verblijven. Er stond die dag een straffe wind en veel meer was er niet op het randmeer te beleven. Dus even langs de haven in Zeewolde waar een Scholekster in zijn eentje tussen de meerkoeten op het gras liep.                                              
                                                                           


In de omgeving van de haven zwommen nog wat groepjes kuifeenden en een enkele tafeleend. verder Zeewolde in zat nog een paar Grote Zaagbek. Voorheen zaten er grote aantallen op het Wolderwijd en vooral in de haven.met een piek in maart. (70-100 ex)
Grote Zaagbek, Margus merganer (V)


Grote Zaagbek, Margus merganer (M)


Richting huis zaten er op het Wolderwijd een aantal krooneenden tussen de kuif- en tafeleenden in.


Krooneend, Netta Rufina (M/V) met Kuifeenden Zeewolde, Wolderwijd 11032013

Mijn concentratie helemaal gericht op de eenden zag ik dat een groep kuifeenden ver achterin onrustig werden. In een flits zag ik de Zeearend naderen die recht boven over mijn auto heen vloog. Helemaal vol van de waarneming gewoon foto,s gemaakt zonder bril, instellingen of wat dan ook. Dat was  wel weer jammer maar het beleven was er niet minder om! Opvallend was dat de staart van de vogel veel sleet vertoonde.Zeearend, Haliacetus albicilla (Onvw) Zeewolde11032013 Knardijk ter hoogte van Harderbroek.

Nadat het beest overgevlogen was keerde de rust terug zowel bij de vogels als bij mij!

Kuifeend, Aythya fuligula (M)Geen opmerkingen:

Een reactie posten