woensdag 13 maart 2013

Zomaar even wat

Vanmiddag onderweg naar een vriend. Problemen met de computer. Ik dacht " toch maar fototoestel mee je weet nooit"

Op de oprit naar de A1 ter hoogte van Apeldoorn in de bocht een prachtige Buizerd. Het nest er niet ver vandaan en de beesten waren druk aan het roepen naar elkaar.
Dus toch maar even stil gestaan op de vluchtstrook.

Snel even wat foto,s gemaakt. Buizerds zijn nu druk met de nestbouw bezig en het afbakenen van hun broedterritoria. In de lucht zijn soms prachtige baltsvluchten te zien waarop het mannetje hoog soms loodrecht naar beneden duikt. Dit zijn altijd prachtige gezichten maar ook indicatie voor nestplaatsen en of nieuwe nestlocaties.

Maar goed ik moest weer verder  en de Buizerd waarschijnlijk ook.
Buizerd, Buteo buteo ( A1 ter hoogte van Apeldoorn,13032013)


Ik moest dicht bij Kootwijkerzand zijn dus daar heel even een blik opgeworpen, maar te weinig tijd om echt goed te kijken. Dat nog maar eens een keer doen. Een van de grootste zandverstuivingen van Europa en het is een schitterend gebied.Wie daar nog nooit geweest is moet daar beslist eens naar toe.
Je waant je daar alsof je alleen op de wereld bent.
Kootwijkerzand 


Zandduinen.
Vliegden


Op een vakantiepark aangekomen in de buurt hebben we even een rondje gemaakt. Er kwamen veel vogels voor  zoals de Boomklever. Maar ook huismussen, grote bonte specht, staart-, kool- en pimpelmezen. veel tuintjes hadden een voederplank, of voederkastjes opgehangen. leuk om te zien.
Staartmezen 

Pimpelmees.


Kortom even zomaar wat want ik kwam voor een computer te maken en niet voor de vogels.
Ja en proberen je te verstoppen achter een tak is soms wat lastig..................................


Geen opmerkingen:

Een reactie posten